Kind & Hond begeleiding

Ervaar je problemen tussen kind(eren) en hond dan kun je je hier veel zorgen over maken. Wil je graag hulp? Ik help je graag!

Begeleiding bij problemen tussen Kind & Hond

Herken jij jezelf in deze situaties?

  • Mijn baby kruipt steeds naar de mand van de hond toe en de hond lijkt dit niet prettig te vinden.
  • Kinderen in de buurt willen steeds met mijn hond knuffelen, maar die wilt dit niet.
  • Mijn kleuter wilt steeds de riem van de hond vast houden, terwijl mijn hond dit niet fijn vindt.
  • Mijn pup rent achter mijn kleuter aan en hapt dan richting zijn voeten.
  • Mijn hond steelt eten uit de handen van de kinderen.

Ervaar je problemen tussen kind(eren) en hond dan kun je je hier veel zorgen over maken. De eerste stap naar de oplossing is het erkennen van het probleem. Dit is vaak voor veel mensen erg lastig, omdat niemand graag wil toegeven dat het niet lekker loopt tussen beide. Iedereen wilt graag het perfecte plaatje waarbij kind en hond de beste maatjes zijn.

Het is belangrijk om met een probleem (hoe klein ook) hulp in te schakelen als je er zelf niet aan uit komt. De problemen lossen in veel gevallen namelijk niet vanzelf op of worden zelfs erger.

Ik ga jullie hierbij helpen

Ik ga jou en de rest van het gezin leren hoe je met aanpassingen, training en oefeningen meer veiligheid en rust kunt creëren voor jezelf, je kind(eren) en de hond.

We gaan aan de slag in het leren begrijpen en lezen van de hond. Jullie leren opbouwende spanning signaleren aan de hand van de agressie ladder, zodat je op tijd actie kunt ondernemen. We gaan de hond leren om het verschil te kennen tussen actie- en rusttijd. 

Daarnaast ga ik jullie uitleggen hoe honden leren. Hoe zorg je er voor dat gedrag wat je niet wilt zien af neemt en gedrag wat je graag wilt toeneemt. 

Dit alles gebeurt op een hond-vriendelijke manier, volgens moderne inzichten, zonder dwang, pijn of dominantie. Dit betekend dus ook dat het probleem niet in 1 sessie opgelost kan worden en jullie samen als gezin aan de slag moeten om het gedrag om te buigen. 

Wil je graag eens overleggen?

Dus heb je als ouder, oppas, juf, kraamverzorgster enz.  vragen over de omgang tussen kind en hond of wil je graag een probleem met mij bespreken, dan kun je via onderstaande knop een afspraak maken voor een telefonisch gesprek. Tjdens dit gesprek, van +- 30minuten, proberen we het probleem helder te krijgen. Mocht ik tijdens dit gesprek een tip kunnen geven om het probleem op te lossen, zal ik dit doen. Mocht er meer nodig zijn dan zal ik een begeleidingsaanbod doen. De kosten van een begeleidingsaanbod zijn afhankelijk van het probleem en de tijd die we hiervoor nodig hebben om het op te lossen

Wat andere baasjes zeggen

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een bericht.