Begeleiding bij problemen tussen Kind & Hond

Herken je je in deze situaties?

 

  • Mijn baby kruipt steeds naar de mand van de hond toe en de hond lijkt dit niet prettig te vinden.
  • Kinderen in de buurt willen steeds met mijn hond knuffelen, maar die wilt dit niet.
  • Mijn kleuter wilt steeds de riem van de hond vast houden, terwijl mijn hond dit niet fijn vindt.
  • Mijn pup rent achter mijn kleuter aan en hapt dan richting zijn voeten.
  • Mijn hond steelt eten uit de handen van de kinderen.


Ervaar je problemen tussen kind(eren) en hond dan kun je je hier veel zorgen over maken. De eerste stap naar de oplossing is het erkennen van het probleem. Dit is vaak voor veel mensen erg lastig, omdat niemand graag wil toegeven dat het niet lekker loopt tussen beide. Iedereen wilt graag het perfecte plaatje waarbij kind en hond de beste maatjes zijn.

Het is belangrijk om met een probleem (hoe klein ook) hulp in te schakelen als je er zelf niet aan uit komt. De problemen lossen in veel gevallen namelijk niet vanzelf op of worden zelfs erger.

 

Dus heb je als ouder, oppas, juf, kraamverzorgster enz.  vragen over de omgang tussen kind en hond of wil je graag een probleem met mij bespreken, dan kun je me een mail sturen. Hierna maak ik een telefonische afspraak met je, waarin ik in een kosteloos 30 minuten gesprek het probleem helder probeer te krijgen. Mocht ik tijdens dit gesprek een tip kunnen geven om het probleem op te lossen, zal ik dit doen. Mocht er meer nodig zijn dan zal ik een begeleidingsaanbod doen. De kosten van een begeleidingsaanbod zijn afhankelijk van het probleem en de tijd die we hiervoor nodig hebben om het op te lossen.

Gratis informatief telefoongesprek over je eigen situatie.

Tijdens dit gesprek: 

  • Proberen we duidelijk te krijgen wat er speelt 
  • Geef ik aan wat ik voor je kan beteken, zodat je weet wat je kunt doen om de veiligheid tussen hond en kind kunt optimaliseren.

 

Na invullen van onderstaand formulier neem ik z.s.m. contact met je op om een afspraak in te plannen.