Voor de beste start voor jouw baby en hond

Bereid je hond voor op de komst van jullie baby.

Heb je alles rondom de geboorte van jullie kindje tot in de puntjes verzorgd? Heb je hierbij ook aan je hond gedacht?

Je ziet het helemaal voor je, de eerste ontmoeting tussen jullie baby en jullie hond. Je fantaseert er al lang over en hebt het perfecte plaatje helemaal in je hoofd. Maar tijdens alle voorbereidingen die getroffen worden, het afstrepen van alle lijstjes, het babyproof maken van de woonkamer en inrichten van de babykamer heb je toch het gevoel dat je nog iets moet met de hond. Want hoe bereidt je hem nu eigenlijk echt goed voor?

Je struint internet af en vindt her en der wel wat adviezen, maar of die kloppen en echt nodig zijn is lastig te bepalen. Ook van familie en vrienden krijg je tips. Je moet de eerste poepluier aan de hond geven, de hond moet de baby een keer helemaal af likken, maar zijn dit nog wel adviezen van deze tijd?
Je gaat het proberen op je eigen gevoel. Het zal allemaal goed gaan en de hond zal zich wel aanpassen als de baby er eenmaal is. Het is ten slotte een deel van de familie.

Eindelijk is na lang wachten de kleine daar en wil je hem of haar graag kennis laten maken met je hond. De hond heeft jou al even niet gezien, omdat je in het ziekenhuis bent bevallen of nog een paar dagen boven bent geweest en je wordt zeer enthousiast begroet, maar je hebt de baby op de arm en bent nog niet helemaal fit. Je duwt de hond weg en moppert op hem. Dit was nou datgene wat je eigenlijk niet wilde.
Toch hoeft dit voor jullie niet zo te gaan!

Wil je:

 • Je hond zo goed mogelijk voorbereiden op de komst van je kindje?
 • Genieten van je hond en je baby samen, zodat je niet steeds op je tenen hoeft te lopen? 
 • De eerste ontmoeting zo goed mogelijk aanpakken voor je hond, je baby, jezelf en je partner?
 • Dat je hond die lange tijd het ‘kind in huis geweest’, de beste start geven met jullie baby?
 • Er voor zorgen dat je hond zo min mogelijk stress ervaart?
 • zelfverzekerd zijn en weten wat je wel en niet wil, ondanks alle adviezen die je om je heen krijgt?
 • Samen met je partner op 1 lijn zitten m.b.t. kind & hond

Baby en hond

 

Dit programma is ook zeer geschikt voor toekomstige grootouders met een hond!

Het is ook mogelijk om het programma te volgen zonder dat ik naar jullie toe kom. We maken dan een video-belafspraak, waardoor alle elementen van het programma besproken kunnen worden

Waarom is de zwangerschap de beste periode om met je hond te gaan oefenen?

Tijdens de zwangerschap heb je nog tijd om alles door te nemen en te oefenen. Mocht je tegen problemen aanlopen kun je deze nog op gaan lossen. Op het moment dat de baby er is heb je vaak nog maar weinig tijd en energie om eventuele problemen aan te pakken.

De eerste maanden als de kleine er is zul je nog weinig problemen zien, aangezien de baby dan nog vooral in bed of in de box ligt en dus nauwelijks contact heeft met de hond. Op het moment dat je kindje gaat rondkruipen, lopen of alles wilt pakken wordt het vaak een grotere uitdaging.
Als je je hond van begin af aan goed kunt aansturen in het contact met je baby dan heb je daar al een hele grote winst behaalt.

Na het Baby&Hond programma:

Weet je wat je wel en niet moet doen bij de allereerste ontmoeting, zodat dit een heel mooi moment voor jullie wordt.

Weet je hoe je met je partner samen de hond aan kunt sturen, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt.

Zit je samen met je partner op 1 lijn, zodat je optimaal kunt genieten van de baby en de hond.

Wat heb je geleerd aan het eind van het programma:

Zorg voor de juiste instelling waardoor je zelfverzekerd en trots mag zijn.

 • Zorg voor een positieve mindset ten opzichte van je hond.
 • Leer wat jij en je partner voor invloed kunnen hebben op het goede gedrag van je hond
 • Maak samen met je partner hond en baby afspraken.

Maak een script voor de allereerste ontmoeting tussen je hond en je baby.

 • M.b.v. een script leer je hoe je de allereerste ontmoeting zo goed mogelijk kunt aansturen.
 • Je krijgt advies hoe je moet reageren wanneer je hond de baby negeert of er naar gromt.
 • Je krijgt een checklist om de eerste ontmoeting in goede banen te begeleiden en het te filmen als je dat wilt.
 • Je krijgt oefenmateriaal zodat jullie en je hond kunnen wennen aan die eerste ontmoeting.

Ontdek de feiten en fabels omtrent hond en baby.

 • Is het goed om de hond de eerste poepluier op te laten eten of de moedermelk te delen.
 • Beinvloeden de zwangerschapshormonen je hond?
 • Welke materialen kun je aanschaffen in huis om de veiligheid en het gemak toe te laten nemen?

Leer je hond begrijpen.

 • Leer de non-verbalen signalen van jouw hond te herkennen.
 • Leer opbouwende spanning bij je hond te signaleren a.d.h.v. de agressie ladder, zodat je actie kunt ondernemen.
 • Leer je hond het verschil tussen actie-tijd en rust-tijd, zodat je de aandacht tussen je hond en je baby zo goed mogelijk kunt verdelen.

Wat klanten zeggen: 

Kirsten en Jakob:

''Veel mensen zullen zich er in herkennen; de liefde die je voor je viervoeter voelt kent haast geen grenzen. Maar wat als er een kindje bij komt? Je kunt haast niet wachten totdat je je kindje kunt ontmoeten, kunt knuffelen en liefde kunt geven. Maar geldt dat ook voor je hond; kan die ook niet wachten? Het antwoord hierop heeft niemand, maar hoe kun je je hond voorbereiden? En hoe kun je het zowel voor je kindje als voor je hond goed doen? Met deze vragen en onzekerheden hebben we bij Jonie aangeklopt. Samen met haar hebben we antwoorden gevonden, deze vastgelegd in een plan van aanpak en daarmee vertrouwen gekregen.

Een van de belangrijkste tips voor ons persoonlijk en die we iedereen willen meegeven: vertel je kraamhulp en (schoon)ouders op voorhand hoe jij met je hond en kind wil omgaan. Dus wat wil je wel en wat wil je niet: onze hond mag bijvoorbeeld onder begeleiding aan de voetjes en handjes van onze dochter ruiken en snuffelen. Iets wat onze ouders best akelig vonden, maar omdat wij hen hadden voorbereid op hoe wij het contact tussen hond en kind zien, hebben ze het ook toegelaten. Als we dit niet hadden gedaan, dan hadden ze vast en zeker onze hond bij ieder contact met het kindje instinctief weggeduwd. Iets wat onze hond in verwarring zou brengen met alle gevolgen van dien.En dit is slechts één voorbeeld van de talloze super tips. In ons enthousiasme hebben we de verloskundige, de verpleegsters in het ziekenhuis, aanstaande ouders en de medewerkers van het consultatiebureau over ons plan van aanpak en de begeleiding door Jonie verteld. Nu vertellen we het aan jullie met behulp van deze recensie; je doet jezelf, je kind en hond een plezier als je Jonie uitnodigt!''

Tessa:

''Wij hebben een hele fijne ervaring met Jonie gehad. Jonie kwam bij ons thuis toen ik nog in verwachting was. We hebben een ruwharige teckel en dat is ons eerste kindje. Nu kwam er voor ons maar ook voor Pelle een nieuw vriendje bij. Jonie hielp ons erg fijn met tips over de eerste ontmoeting tussen baby en hond. Er waren een hoop dingen waar wij nog geen rekening mee hadden gehouden. Door alle tips en informatie waren wij helemaal klaar ervoor. Wij hebben de eerste ontmoeting tussen onze zoon Dex en Pelle heel rustig en fijn ervaren. Pelle was daardoor ook rustig en op zijn gemak. Het zijn op dit moment dikke maatjes. Allemaal door een goede start. Dus zou het iedereen aanraden om een consult te vragen bij Jonie''

 

 

Prijs: op aanvraag

Locatie: bij jullie thuis

Het is ook mogelijk om het programma te volgen zonder dat ik naar jullie toe kom. We maken dan een video-belafspraak, waardoor alle elementen van het programma besproken kunnen worden

 


Wil je je aanmelden voor het Baby&Hond programma of wil je meer informatie ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in en daarna neem ik z.s.m. contact met je op om een afspraak in te plannen.

Wil je graag tips ontvangen om jezelf, je partner en je hond goed voor te bereiden op de komst van de baby?

Meld je hier beneden aan en ontvang de info per mail.