4 stappen naar meer veiligheid en plezier tussen kind en hond

Erken het probleem

Het is ontzettend moeilijk om te erkennen dat jouw hond geen kindervriend is en bestaat de kindvriendelijke hond รผberhaupt wel? Iedereen wilt dat zijn hond de makkelijkste hond is wat alles toe laat, maar laat ik je maar uit deze droom helpen. De honden zijn er bijna niet! Door social media wordt vaak wel de indruk gewekt dat de meeste honden zo zijn, echter als je goed naar de lichaamstaal van deze honden kijkt zie je dat deze honden vaak moeite hebben met de situatie waar ze in zitten. Het is dus niet erg dat je een hond hebt die (soms) moeite heeft met kinderen, maar zorg wel dat zowel de hond als je kind met veiligheid en plezier samen kunnen leven.

Manage risico-situaties door gebruik te maken van een kamerkennel, grondbox of traphekje

Zorg voor veiligheid door de situaties te managen. Je kunt hierbij denken aan het scheiden van kind en hond door het gebruik van een kamerkennel, een grondbox of door het gebruik van een traphekje. Er zijn namelijk momenten dat je niet 100% aanwezig kunt zijn, omdat je ook wel eens moet koken, de voordeur open maken of naar het toilet moet. Kinderen zijn vliegensvlug en voor je het weet zijn ze toch naar de hond gekropen/gelopen en ontstaat er een vervelende situatie. Zorg dat je op die momenten kiest voor veiligheid door kind en hond uit elkaar te houden.

Onderneem actie en zoek hulp

kind en hond

Zijn er momenten dat er risicovolle situaties (lijken te) ontstaan? Zoek dan hulp en wacht niet af. Dit soort problemen gaan niet vanzelf over en worden vaak alleen maar erger, waardoor ze nog moelijker op te lossen zijn.

Volg het programma ”Ontdek de 5 risico’s”

Door het volgen van dit online programma krijg je meer inzicht in jullie eigen situaties, waardoor je meteen aan de slag kunt om meer veiligheid te creรซren. Voor meer info en aanmelden: https://onlineaanbod.hondengezin.nl/ontdek-de-risicos/

kind baby hond

Hee, ik ben Jonie

In deze blog lees je alle recente informatie die ik graag met je wil delen, om je nog meer te leren over honden en kinderen.

Als je meer over mij wilt weten klik dan hier.

meer blogs