baby hond

Een baby tot 2 jaar weet niet dat hij de hond pijn doet

Een baby tot 2 jaar heeft geen besef dat het trekken aan de haren van de hond en slaan of knijpen i.p.v. aaien, pijn doet. Ze doen dit dus niet bewust, maar waarom doen ze het dan toch?

Maar hoe zit dat nu precies?

Kinderen jonger dan 2 jaar willen van alles aanraken, voelen en proeven. Een belangrijke behoefte van deze leeftijd is menselijk contact. Ze hebben weinig besef van hun eigen lichaam, waardoor ze zichzelf en anderen makkelijk pijn doen. Je kunt het ze dus niet kwalijk nemen als ze met hun handje hardhandig de vacht van de hond vastpakken en niet meer loslaten. Dit wil niet zeggen dat je dit moet laten gebeuren, maar vanuit het kind gezien is dit heel normaal. De baby beleeft tijdens deze activiteiten plezier aan de activiteiten met de hond, zoals het voelen van de vacht en het zien van de hond.

Het verzorgen van een activiteit die past bij dit plezier is een geweldige manier om de hond te laten wennen. Belangrijk is wel om hierbij rekening te houden met wat de hond aan kan. Zie je signalen ontstaan bij je hond van spanning of loopt hij weg? Stop dan met deze activiteit.

Het is op deze leeftijd heel belangrijk om veel positieve momenten te creรซren voor zowel de hond als het kleine kind. Een hond die namelijk veel positieve associaties heeft met een kind, zal op het moment dat er iets gebeurd kunnen putten uit alle eerdere goede momenten, waardoor hij sneller zal herstellen. Voor kinderen is het belangrijk om te leren hoe je op de juiste manier met een hond om gaat. Alles wat nu geรฏnvesteerd wordt, zal zich later terug betalen in een goede relatie met de hond.

Binnenkort komt de spellengids uit met leuke en veilige activiteiten voor kinderen en honden.

Je kunt HIER alvast het inkijkexemplaar aanvragen.

kind baby hond

Hee, ik ben Jonie

In deze blog lees je alle recente informatie die ik graag met je wil delen, om je nog meer te leren over honden en kinderen.

Als je meer over mij wilt weten klik dan hier.

meer blogs