kind hond

Hekjes maken je huis niet mooier, maar zorgen wel voor veiligheid voor kind en hond!

Hekjes (traphekjes), kamerkennels, benches en grondboxen zijn een must om te zorgen voor veiligheid tussen kind en hond.
Je kunt namelijk niet altijd 100% aanwezig zijn. Je moet soms wel eens naar het toilet, je draait je wel eens om, je moet ‘’even’’ boven iets pakken. Voordat je het weet zijn kind en hond dicht bij elkaar gekomen en komt het misschien wel tot een grom of nog erger. Om dit soort situaties te voorkomen en te zorgen voor veiligheid, kun je gebruik maken van een grondbox voor je kind een box voor de baby of een kamerkennel voor de hond.
Zijn ze mooi in je woonkamer? Nee, vaak niet helaas. Maar het zorgt wel voor veiligheid en dat is waar het allemaal om draait!

Ben je zwanger? Leer je hond tijdens de zwangerschap al wennen aan het gebruik van hekjes of een kamerkennel. De verandering als de baby er al is is vaak zo groot dat het meer tijd kost om de hond te trainen. Begin dus op tijd!

Het is helaas niet altijd zo dat je een hekje kunt neerzetten en de hond is hier oké mee. Hij moet leren wat de bedoeling is. Maak een trainingsplan en begin op kleuterniveau. Ga dus niet bij stap 1 de hond achter het hekje zetten als er bezoek komt of tijdens de kraamweek als er al zoveel nieuwe dingen te leren zijn voor de hond. Dit is al universiteits-niveau. Begin heel makkelijk. Dit kan al zijn door het hekje neer te zetten en verder nog helemaal niks. Laat de hond er kennis mee maken. Vanuit hier ga je met kleine stappen richting het einddoel werken.

Heb je het idee dat er tussen jouw kind en hond geen risico’s bestaan en dat hekjes, kamerkennel, grondbox niet nodig zijn? Volg de online training en ga op zoek naar eventuele situaties waarbij het toch niet zo lekker loopt als dat je misschien zou denken.

kind hond veiligheid
kind baby hond

Hee, ik ben Jonie

In deze blog lees je alle recente informatie die ik graag met je wil delen, om je nog meer te leren over honden en kinderen.

Als je meer over mij wilt weten klik dan hier.

meer blogs