Voerbaktraining

”Iedereen moet aan het voer kunnen komen van de hond, dan leert hij namelijk dat dat prima is en krijgt hij geen voernijd. Of hij moet weten wie de baas is dus iedereen moet aan de voerbak kunnen komen”.

Stel je voor: Je hebt een overheerlijk stukje vlees, of voor de vegetariรซrs een overheerlijke vegetarische pasta, voor je staan. Het ruikt heerlijk, je begint te watertanden, je wilt gaan eten en voor je het weet grist iemand je bord voor je weg of begint met zijn handen in je bord te roeren. Ik weet niet wat jij doet, maar ik word daar echt super boos van en zou het liefste diegene een mep verkopen en zeggen dat ie met zijn handen van MIJN eten af moet blijven.

Dit is voor honden net zo. Laat ze lekker rustig hun voer op eten en stoor ze niet. Het is echter wel zinvol om je hond te leren dat als er handen in de buurt van de voerbak komen, deze geen probleem zijn. Het kan zomaar zijn dat kleine kinderen toch ineens bij een voerbak zitten , ondanks dat ze weten dat het eigenlijk niet mag, en dan is het wel een gerust idee dat je hond daar geen groot probleem van maakt.

Maar hoe leer je je hond dit op een leuke manier aan?

Je zet de voerbak met wat voer neer en voordat het op is doe je er weer wat brokjes bij. Dit kun je een aantal keren herhalen. Je hond leert hiermee dat handen geven i.p.v. nemen. Mocht je kind een keer bij de voerbak komen, zal de hond denken dat er weer wat lekkers aan komt. Dit hoef je natuurlijk niet elke maaltijd te doen. Het is ook belangrijk dat de hond de rust krijgt om te eten.
Heeft je hond al een probleem ontwikkeld rondom de voerbak dan zul je op een andere manier moeten gaan werken, omdat er al teveel spanning om de voerbak hangt.

kind baby hond

Hee, ik ben Jonie

In deze blog lees je alle recente informatie die ik graag met je wil delen, om je nog meer te leren over honden en kinderen.

Als je meer over mij wilt weten klik dan hier.

meer blogs