Maxi-cosi baby hond

Waarom is het niet handig om je baby bij de eerste ontmoeting met de hond in de Maxi-Cosi op de grond te zetten?

Veel nieuwe ouders met een hond zetten bij de eerste ontmoeting met de baby, bij thuiskomst de Maxi-cosi op de grond, zodat de hond de baby kan besnuffelen. Waarom kun je dit beter niet doen?

Het is heel goed om je hond kennis te laten maken met de baby, maar dat kan ook op een andere veiligere en rustigere manier.


Maar hoe dan?

Waarschijnlijk is je hond super blij dat je eindelijk weer thuis bent en wordt je zeer enthousiast begroet. Dit is niet het moment om je baby aan je hond voor te stellen. Stel je voor dat je de Maxi-Cosi neer zet en je hond duikt met zijn neus die Maxi-Cosi in. Je hebt geen controle meer over de situatie en het enige wat je kunt doen is de Maxi-Cosi optillen en dat is nu net niet wat je wilt.

Zorg dat je hond eerst rustig is, plan een fijn knuffel/speelmoment samen met jou, zorg daarna weer voor rust door je hond iets te kauwen te geven. Als je hond dan rustig is kun je jullie baby voorstellen aan de hond, maar neem hierin jullie tijd. Als dat niet meteen die 1e dag kan, dan doe je dat gerust een dag later. Neem de baby in je armen, in een warme deken, waardoor je meer controle hebt over de situatie, ga ergens rustig zitten en neem de tijd! Doordat je een deken om je baby hebt geslagen, zorg je voor warmte en bescherming en doordat hij in je armen ligt en niet in de Maxi-Cosi kun je zijn kwetsbare hoofdje afschermen van je hond.

Wil je 5 gratis tips ontvangen voor een goede start? Klik dan HIER

Wil je zelf de beste start voor jouw hond? Start dan met het Baby&Hond programma. https://onlineaanbod.hondengezin.nl/baby-hond/

kind baby hond

Hee, ik ben Jonie

In deze blog lees je alle recente informatie die ik graag met je wil delen, om je nog meer te leren over honden en kinderen.

Als je meer over mij wilt weten klik dan hier.

meer blogs