Waarom laat onze hond ander gedrag zien sinds ik zwanger ben?

Laat ik op de eerste plaats zeggen dat jouw hond niet de enige is die ander gedrag laat zien vanaf het moment dat je zwanger bent. Bijna alle honden laten wel iets zien, maar elke hond reageert weer anders. Het is van tevoren ook lastig te voorspellen of jouw hond anders gaat reageren. Dit verschilt heel erg per hond. Ook als je een hele makkelijke hond hebt, wilt dit niet per definitie zeggen dat hij niet reageert op de zwangerschap.

zwanger en hond

Honden hebben een zeer goed ontwikkelde geur. Verandering in hormonen tijdens de zwangerschap worden dus waargenomen door de hond.

Als je hond reageert kan dit gaan om fysieke veranderingen zoals de geur, maar ook gedragsveranderingen. Door de zwangerschap gaan vrouwen zich onbewust vaak anders gedragen. Misschien maar hele kleine veranderingen, maar honden merken dit op. Voel je je misselijk, lig je meer op de bank, ben je humeuriger? Dit zijn allemaal gedragsveranderingen die een hond ook op kan merken. Hij kan hier onzeker van worden, omdat dit anders is dan anders. Dit kan zich vervolgens weer uiten in een hond die zich meer terugtrekt of die juist veel onrustiger wordt.

Wat als het gedrag van je hond heel erg veranderd nu je zwanger bent?

Stel je hond gaat jou heel erg beschermen. In het begin is dit misschien heel leuk, maar als jouw partner of visite niet meer in de buurt mogen komen dan wordt het wel een steeds groter probleem. Mocht je dit gedrag zien bij jouw hond? Onderneem actie, zodat dit probleem niet steeds groter wordt.

Een goede voorbereiding op de komst van de baby kan er voor zorgen dat het voor iedereen, dus ook voor jullie hond een stuk relaxter gaat verlopen.
Wil je de beste voorbereiding en start voor jezelf, je partner en je hond?

Meld je dan aan voor het Baby&Hond programma

kind baby hond

Hee, ik ben Jonie

In deze blog lees je alle recente informatie die ik graag met je wil delen, om je nog meer te leren over honden en kinderen.

Als je meer over mij wilt weten klik dan hier.

meer blogs