kind en hond

Welke activiteit is een beter alternatief voor kind en hond dan aaien en koekjes geven?

Welke activiteit is een beter en veiliger alternatief voor kind en hond? Wat is een leuker activiteit dan de hond aaien en koekjes geven?

Om de band versterken tussen tussen kind en hond worden vaak voertjes of koekjes aan de hond gegeven door het kind. Vervolgens zie je dat honden die uit zichzelf afstand houden tot kinderen naar de kinderen worden gelokt. Ze gaan over hun grenzen heen om toch dat lekkers te kunnen bemachtigen. Hierdoor krijgen ze eerder een negatieve dan positieve associatie met kinderen. De honden schrikken vaak als ze opeens heel erg dichtbij het kind zijn gekomen.
Veel honden vinden aaien door een kind heel erg spannend. Het laten aaien van de hond zorgt dus helaas ook niet voor een betere band.

kind en hond

Welke activiteit vindt jouw hond leuk?

Als je hond het bijvoorbeeld heel leuk vindt om koekjes te zoeken, dan kun je deze activiteit aanpassen, zodat je kind dit samen met de hond kan doen. Dit moet echter wel onder begeleiding van jou als (groot)ouder gebeuren. Let hierbij goed op de leeftijd van het kind, hetgeen de hond aan kan en in welke mate jouw kind nog sturing nodig heeft.
Hierdoor krijgt de hond een positieve associatie met het kind. De hond wordt namelijk niet gelokt, maar is toch in de nabijheid is van het kind. Tijdens deze activiteit hebbben kind en hond niet direct fysiek contact, maar is het kind wel met de hond bezig, wat er voor zorgt dat het voor beide veilig en leuk is.

Ben je op zoek naar leuke alternatieven om samen een band op te bouwen, zonder aaien, knuffelen of het geven van koekjes? Schaf dan de spellengids aan!

De activiteiten in deze gids zorgen er voor dat de hond een positieve associatie krijgt met het kind. De activiteiten zijn zonder direct fysiek contact met de hond, maar toch zijn kind en hond samen bezig, wat er voor zorgt dat het voor beide veilig en leuk is.

De spellengids is zowel fysiek als digitaal te verkrijgen.

De fysieke Spellengids vind je HIER
De digitale Spellengids vind je HIER

kind baby hond

Hee, ik ben Jonie

In deze blog lees je alle recente informatie die ik graag met je wil delen, om je nog meer te leren over honden en kinderen.

Als je meer over mij wilt weten klik dan hier.

meer blogs