Meer veiligheid en plezier tussen Kind & Hond!

Per jaar worden 75.000 kinderen in Nederland gebeten door een hond. Vaak gaat het hierbij om de eigen of een bekende hond en in bijna alle gevallen staat er een volwassene bij...

  • Voel je je onrustig als je ziet dat je hond en kinderen samen spelen en dit niet helemaal lijkt te gaan zoals je graag wilt?
  • Ben je bang dat jouw hond ooit een kind zal bijten en weet je niet hoe je hiermee om moet gaan?
  • Ben je zwanger en wil je graag meer informatie ontvangen in de omgang tussen kind & hond?
  • Heeft jouw hond wel eens gegromd of gehapt naar een kind en wil je dit in de toekomst voorkomen?
  •  Of wil je gewoon meer weten en leren over kind&hond?

''Dankzij de lezing Kind & Hond een heel andere kijk gekregen op de signalen die een hond kan geven in bepaalde situaties. Het was vooral erg leerzaam om de achterliggend gedachte te begrijpen dat een hond nooit zomaar bijt. Jonie gaf veel uitleg die werd verduidelijkt met praktijk voorbeelden. zeer aangenaam om naar te luisteren"

- Isabelle-

Tijdens de lezing gaan we in op de vijf meest voorkomende motivaties waarom een hond een kind mogelijk in de toekomst zal kunnen bijten, zodat je vroegtijdig signalen of problemen leert herkennen. Ontdek wat jij kunt doen om een bijtincident te voorkomen bij je kinderen, oppaskinderen en kleinkinderen.

Leer de risico’s kennen in jouw eigen situatie, welke motivaties de hond kan hebben om te bijten en leer wat je kunt doen om deze kans te verkleinen, zodat hond en kind veilig en leuk samen kunnen leven!

Ook opa’s, oma’s, oppas, juffen, meesters of andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze lezing bij te wonen!

 

''De lezing kind-hond, gegeven door Jonie was erg boeiend. Een leerzame en interactieve lezing, zeker aan te bevelen voor (aanstaande) ouders, grootouders, maar zeker ook voor instructeurs. Jonie vertelt gepassioneerd over dit onderwerp en houdt haar toehoorders goed bij de les. Ze geeft mooie voorbeelden uit het dagelijks leven, waar menigeen zich in zal herkennen. En ze vult e.e.a. mooi aan met haar eigen ervaring. Een echte aanrader!''

-Diana-

Datum Lezing: 22 november 2018 19.30u. Bronsstraat 12, Nederweert

Kosten: 15 euro (voor cursisten School4dogs 12.50). Inclusief koffie/thee en wat lekkers

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen.