Hoe het allemaal begonโ€ฆ

In 2008 ben ik gaan werken als dierenartsassistente. Enige tijd erna begon mijn reis in de hondentaal, toen Jazz, van net 5 maanden oud, bij me is komen wonen. Ik ben toen gestart met een hondencursus. Tijdens deze lessen ontstond bij mij de nieuwsgierigheid om zelf les te gaan geven. De nieuwsgierigheid voor het lesgeven en mijn passie voor dieren hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ik de opleiding wilde volgen tot kynologisch instructeur.

Er ging een wereld voor me open!

kind baby hond

En toen...

Vanuit de omgeving krijg je vaak goedbedoelde tips over hoe je je hond op moet voeden, maar dit zijn vaak oude, achterhaalde en niet wetenschappelijk onderbouwde adviezen. Bij verkeerd gebruik kan dit schade toebrengen aan de relatie tussen hond en eigenaar. Iets wat je wilt voorkomen. Precies om die reden ben ik sinds 2017 aangesloten bij de APDT. Deze organisatie eist van haar leden dat ze werken met de nieuwste kennis en inzichten zoals een hond vriendelijke en beloningsgerichte trainingstechniek.

ย aast de opleiding tot instructeur, heb ik met Jazz de nodige cursussen gedaan. Dit deed ik enerzijds om leuk met haar bezig te zijn, maar ook om meer te leren. Jazz is een hond die ontzettend graag nieuwe activiteiten met me onderneemt, zelfs nu ze al 13 jaar is! Het zorgt voor een hele goede baas-hond relatie, je hebt samen veel plezier en je leert elke keer weer bij.

Toen in 2016 mijn zoontje geboren werd en na een aantal maanden begon te kruipen, merkte ik dat er behoorlijk wat spanning in huis hing. Ik liep als politieagent rond om te zorgen dat Jop, Jazz met rust liet. Jazz had in het verleden namelijk al eens gegromd naar een kind.
In 2017 ben ik om deze reden gestart met een opleiding om me te specialiseren in de begeleiding van ouders, kinderen en honden. Het hele gezin dus!
Hieruit is Hond&Gezin ontstaan.

Omdat veiligheid en plezier binnen het gezin erg belangrijk zijn, kun je bij mij terecht met zorgen of vragen die je hebt over kind en hond.
Door te werken volgens de gezinsdriehoek zorg ik dat zowel hond, kind en de ouders op een leuke en veilige manier kunnen samen leven.

Mijn eigen hond

Dit is Jazz. Ze verdient echt een eigen plekje en eigen stukje over zichzelf! Zij is degene waardoor ik nu hetgeen doe wat ik zo graag doe. Mensen helpen om weer te laten genieten van zowel hun hond als hun kinderen.

Ook met Jazz is dit een proces van vallen en op staan en elke dagen leer ik weer nieuwe dingen van haar. 

Jazz is als pup van 5 maanden bij mij gekomen. De eerste keer dat ik ging wandelen heb ik bij thuiskomst meteen en hondenschool gecontacteerd, ze vloog van links naar rechts en omdat ik toen nog niet veel wist over honden en hoe je ze op kunt voeden leek me het inwinnen van advies geen overbodige luxe. Jazz is een hond die heel graag samen activiteiten onderneemt. We hebben in al die jaren dat ze bij ons is behendigheid, gehoorzaamheid, jachttraining, workshops en mantrailen gedaan. Alles vindt ze leuk, als er maar een goede beloning tegenover staat ๐Ÿ˜‰

Op 8 november 2021 hebben we afscheid moeten nemen van Jazz, op bijna 14 jarige leeftijd. Een groot gemis, maar wetende wat ze teweeg heeft gebracht zal ik haar nooit vergeten!

Jazz:  22-01-2008 – 08-11-2021

Mijn werkwijze en methode

Beloningsgericht

Ik werk uitsluitend op een hond-vriendelijke manier en volgens moderne inzichten.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht voor het hele gezin vind ik heel belangrijk. Elk gezin krijgt een eigen plan op maat.

Gediplomeerd

Ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur met een specialisatie Kind&Hond.

Mijn opleidingen & cursussen

Naam cursusJaartal behaaldNaam opleider
Hond-Kind manifestatie 2020DIerbare Ontmoetingen
Themadag 2019HACR
Hond-Kind Manifestatie2019DIerbare Ontmoetingen
Themadag 2018HACR
Hond-Kind Manifestatie2018Dierbare Ontmoetingen
Workshop reactieve hond op je lesveld2018Hans Schnock
Kind & Hond verdieping2018Dierbare Ontmoetingen
Kind & Hond Train ouders en kinderen met meer effect2017Dierbare Ontmoetingen

Publicaties

Naam BladJaartal Datum
Aussie post202327e Jaargang juni 2023

Gratis video met 10 tips

Download hier de video voor meer veiligheid en plezier tussen kind en hond

Door het bekijken van deze video:ย 

  • Ontvang je deย 10ย tipsย om de veiligheid tussen kind en hond optimaal te houden
  • Weet je hoe je kunt reageren als je kind iets doet wat je niet liever wilt, zodat zowel hond als kind veilig samen kunnen zijn
  • Leer je je kind op een leuke manier aan te sturen, waardoor je zelf meer relaxt kunt zijn als kind en hond samen zijn.